Το δημοσίευμα επικαλείται ελληνικές πηγές που συμμετέχουν στις δανειοδοτικές δράσεις της χώρας και οι οποίες αναφέρουν πως αν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές, θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων μια τριετούς και μία δεκαετούς διάρκειας έως τον Ιούλιο του 2017, πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
«Η Ελλάδα ελπίζει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τις νέες εκδόσεις για τη δημιουργία ενός κεφαλαιακού αποθέματος που θα κυμαίνεται από 15 δισ. έως 18 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύπτει άνετα τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων αλλά και ομολόγων που λήγουν το 2018 και το 2019. Επιπλέον 9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από αχρησιμοποίητα κεφάλαια διάσωσης βάσει συμφωνίας της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της», αναφέρει το δημοσίευμα.
αγαπεσ και φαντασματα στη βαλτικη
γραμμικο σχεδιο τιμες
«Στόχος είναι να βελτιωθεί η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων καθώς και να διασφαλιστεί η ρευστότητα», δήλωσε ένας Έλληνας τραπεζίτης στους FT.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως σχεδόν το 86% των ομολογιούχων που συμμετείχαν στο swap των ομολόγων, αντάλλαξαν 20 κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν μετά από αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 με πέντε νέα ομόλογα. Η ωρίμανση των νέων αυτών ομολόγων κυμαίνεται από 6 έως 25 χρόνια και το κουπόνι μεταξύ 3,5% και 4,2%.
«Η συμφωνία ανταλλαγής των ομολόγων ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη με ευρεία συμμετοχή από ιδιώτες επενδυτές λιανικής, τοπικά συνταξιοδοτικά ταμεία, τράπεζες και ξένους επενδυτές», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Comments
Post a Comment